zondag 20 september 2020

Antipasti

ANTIPASTI

6 sneetjes stokbrood
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 tomaat
vers gemalen peper
10 gram verse Parmezaanse of overjarige Goudse kaas
1 eetlepel kappertjes
10 zwarte olijven
6 plakjes salami
½ eetlepel pesto
4 artisjokharten


Rooster het stokbrood. Halveer het teentje knoflook en wrijf het stokbrood ermee in. Druppel 1 eetlepel olijfolie over het stokbrood. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op het stokbrood. Maal er peper boven. Snijd of rasp grove snippers van de kaas en verdeel ze over de tomaat. Strooi de kappertjes erover. Leg de broodjes op twee bordjes. Leg de olijven en de plakjes salami ernaast. Roer 1 eetlepel olie en de pesto door elkaar en schep de artisjokharten erdoor. Leg ze in het midden van de bordjes.

2 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 8 september 1993

Geen opmerkingen: