zondag 20 september 2020

Springbokbiefstuk met pittige roergebakken selderijknol

SPRINGBOKBIEFSTUK MET PITTIGE ROERGEBAKKEN SELDERIJKNOL

4 eetlepels wokolie
1 (rode) ui, in partjes
½ rood pepertje, in ringetjes
½ selderijknol, geschild en in blokjes van 1 x 1 centimeter
1½ deciliter tuinkruidenbouillon
peper
zout
4 springbokbiefstukken


Verhit 3 eetlepels van de olie in een wok of ruime pan en roerbak de ui met het pepertje in 5 minuten al omscheppend glazig.
Voeg de selderijknol toe en bak hem al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de groente in 8 minuten beetgaar worden.
Wrijf intussen de springbokbiefstukken in met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Rooster ze in een hete grillpan in 6 - 8 minuten mooi rosé. Serveer met de roergebakken selderij.
Lekker met gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : C1000 kookboek 2004 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders

Geen opmerkingen: