woensdag 8 juli 2020

Stoofschotel uit Ecuador (Ecuador)

STOOFSCHOTEL UIT ECUADOR

60 gram boter
1 grote zeer fijngesnipperde ui
1 - 2 teentjes knoflook uit de knijper
200 gram geschilde aardappelen
½ bouillontablet of 1 blokje
1 - 2 niet te grote courgettes
1 blikje maiskorrels op water (360 gram)
1 blikje doperwten (425 gram)
2½ deciliter melk
4 eetlepels tomatenpuree of tomatenketchup
2 eetlepels maïzena
4 eetlepels geraspte oude kaas
peper uit de molen
zout


Verwarm de boter, fruit daarin de ui met de knoflook glazig. Snijd de aardappelen in stukken van 1½ bij 1½ centimeter. Doe de aardappelen met het bouillontablet en 3 deciliter kokend water in de pan. Laat de inhoud zacht koken. Was intussen de courgettes, verwijder het steeltje en snijd de courgettes overlangs en overdwars even groot als de stukken aardappel. Doe de courgettes in de pan. Laat de mais en de doperwten goed uitlekken en schep ze voorzichtig door de stukken aardappel met courgette. Giet de helft van de melk in de pan, maak van de rest met de tomatenpuree en de maïzena een papje. Controleer of de aardappelen gaar zijn, laat dan de vloeistof, zonder al te veel in de pan te roeren, binden tot een dunne saus. Proef het gerecht en voeg daaraan de kaas en naar smaak peper en zout toe.

4 personen

bereidingstijd : 25 - 30 minuten

gebied : Ecuador
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De keuken van Noord en Zuid-Amerika (Koken zonder grenzen) / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: