woensdag 8 juli 2020

Gekruide bolletjes uit Egypte (Egypte)

GEKRUIDE BOLLETJES UIT EGYPTE

250 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
zout
½ theelepel marjolein
frituurvet
½ zeer fijngesnipperde ui of ui-aroma
1 deciliter melk
aroma
peper


Roer door het meel het bakpoeder, zout en marjolein. Maak het frituurvet warm (180 - 190°C). Voeg de ui, de melk en zoveel water toe dat een glad beslag ontstaat dat traag van de bolle kant van een lepel loopt. Doe er aroma, peper en eventueel zout naar smaak bij. Laat het beslag met kleine hoeveelheden over de punt van de lepel in het vet vallen. Bak de bolletjes gaar en rondom mooi van kleur. Serveer ze warm.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Egypte
gerechtsoort : gebak

bron : De Oosterse keuken (Koken zonder grenzen) / Corri H. Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: