woensdag 8 juli 2020

Gevulde duif uit Egypte (Egypte)

GEVULDE DUIF UIT EGYPTE

2 duiven, totaal 800 gram
zout
200 gram druiven
peper uit de molen
4 dunne plakjes vet spek
750 gram topinamboers of aardperen of aardappelen
4 eetlepels olijfolie


Maak de duiven in- en uitwendig schoon of vraag uw leverancier dat te doen. Was en droog ze. Strooi er zout in en op. Pel de druiven en verwijder eventuele pitten. Doe ze in de buikholte en naai deze met ijzergaren dicht. Strooi peper op het vlees. Leg de lapjes spek om het dikste deel van de duiven en bind het spek met garen vast. Schil de aardperen of aardappelen, snijd ze in plakken van ½ centimeter dikte en kook deze in ongeveer 18 minuten gaar in weinig water met zout. Verwarm de olie en bak daarin de duiven rondom mooi van kleur, voeg dan wat warm water toe, sluit de pan en laat het vlees gaar worden. Controleer dit na 15 minuten door een beentje los te trekken. Begiet de duiven af en toe met de jus, neem de duiven uit de pan als het vlees gaar is. Verwijder de draadjes en de lapjes spek. Giet de aardperen op aardappelen af en kook ze even droog in de pan zonder deksel. Serveer de duiven op een verwarmde schaal met de saus en leg de plakjes zachte aardperen of aardappelen eromheen.

4 personen

bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Egypte
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Oosterse keuken (Koken zonder grenzen) / Corri H. Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: