REISAUFLAUF MIT ROSINEN (RIJST MET ROZIJNEN)
¼ liter melk
50 gram snel kokende dessertrijst
½ vanillestokje
25 gram boter
25 gram suiker
1 ei
1 eetlepel citroensap
1 theelepel geraspte citroenschil
25 gram rozijnen
boter
paneermeel
suiker
frambozen
Van ¼ liter melk en 50 gram snel kokende dessertrijst in 12 minuten een papje koken met ½ vanillestokje. Laten afkoelen. Stokje verwijderen. Dan 25 gram boter, 25 gram suiker, 1 eierdooier, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte schil en 25 gram rozijnen erdoor scheppen. Het eiwit stijfkloppen en erdoorheen spatelen. Een ovenschoteltje beboteren en met paneermeel bestrooien, het teveel eruit kloppen. De rijst erin scheppen. Drie kwartier bakken in een oven voorverwarmd op 175°C. Warm of koud eten met besuikerde frambozen.
2 personen
gebied : Liechtenstein
gerechtsoort : nagerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
dinsdag 23 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten