dinsdag 23 juni 2020

Prins Orloff-gebraad (Luxemburg)

PRINS ORLOFF-GEBRAAD (KALFSVLEES MET HAM EN KAAS)

1 kilogram kalfsvlees zonder been (van de schouder)
versgemalen witte peper
30 gram zachte boter
1 grote ui
2 teentjes knoflook
zout
200 gram gekookte ham, in dikke plakken
200 gram Emmentaler of Goudse kaas, in plakken
1/8 liter vleesbouillon
1 deciliter droge witte wijn
2 deciliter room
citroensap naar smaak


Verwarm de oven voor op 200°C. Was het vlees en dep het droog. Wrijf het rondom met peper in en bestrijk het met de zachte boter. Leg het vlees in een braadslee. Pel de ui, snijd hem in achten en voeg die met de ongepelde teentjes knoflook toe. Zet de braadslee afgedekt in het midden van de oven en braad het vlees 1 uur.
Neem het vlees uit de oven, bestrooi het rondom met zout en snijd het in 1 centimeter dikke plakken. Leg tussen iedere plak een plak ham en een plak kaas. Schik het gebraad dakpansgewijs in een vuurvaste schaal en zet nog 10 minuten in het midden van de oven op 150°C tot de kaas gesmolten is.
Deglaceer de braadjus met de vleesbouillon, voeg de witte wijn en de room toe en laat op een matig vuur zonder deksel in 10 minuten tot een licht gebonden saus inkoken. Schenk de saus door een zeef, breng op smaak met zout, peper en citroensap en dien apart bij het vlees op. Hierbij kunt u spruitjes en gekookte aardappelkroketten presenteren.

6 personen

voedingswaarde : 520 kcal p.p.
bereidingstijd : 2 uur

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Europese keukens (Koken in de wereld) / Cornelia Adam

Geen opmerkingen: