maandag 18 mei 2020

Tongrolletjes met gedroogde tomaten

TONGROLLETJES MET GEDROOGDE TOMATEN

Een subliem hoofdgerecht, en zo makkelijk te maken!

4 tongfilets van 1 grote zeetong
zout
peper
4 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt, in stukjes
1 eetlepel kappertjes
2 ansjovisfilets, uitgelekt
1 - 2 eetlepels olijfolie
1 deciliter droge witte wijn
4 eetlepels boter of margarine
2 takjes salie


Verwarm de oven voor op 175 ºC. Spoel de tongfilets af, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Pureer de gedroogde tomaatjes, kappertjes en ansjovis met wat olijfolie tot een smeerbare tapenade. Bestrijk de tongfilets met de tapende, rol ze op en zet ze vast met een prikker. Zet de rolletjes in de ovenschaal, schenk de wijn erbij en leg er 20 gram in stukjes gesneden boter in. Bak de rolletjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen in een kleine pan de rest van de boter en bak de salieblaadjes hierin knapperig. Serveer de visrolletjes met salieboter.

2 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair mei 2001

Geen opmerkingen: