maandag 18 mei 2020

Andijvie met gehaktballetjes en tomatensaus

ANDIJVIE MET GEHAKTBALLETJES EN TOMATENSAUS

1 kilogram andijvie
500 gram gehakt half om half
2 sjalotjes of 1 ui
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
paar druppels tabasco

TOMATENSAUS
2 ½ deciliter bouillon
20 gram boter
20 gram bloem
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels bruine basterdsuiker
paar druppels Worcestershiresaus

GARNERING
8 sprietjes bieslook
4 takjes peterselie


Was de struiken andijvie en schud het overtollige water er goed af. Snijd grote struiken in de lengte in vieren en kleine struiken doormidden. Maak het gehakt aan met de gepelde en fijngehakte sjalot of ui, zout, peper en tabasco en draai er balletjes van ter grootte van een stuiterbal.
Leg de andijviestruiken naast elkaar in een beboterde ovale of rechthoekige ovenschaal en leg de gehaktballetjes er omheen. Schenk de bouillon erbij en plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 - 35 minuten tot de andijvie en de gehaktballetjes gaar zijn. Schenk tussentijds een- of tweemaal wat bouillon uit de schaal over het gehakt en de andijvie. Dek de schaal af met aluminiumfolie als het gerecht dreigt uit te drogen. Neem de andijvie en de gehaktballetjes uit de schaal en leg ze op een voorverwarmde schotel.
Maak een saus van de boter, bloem, tomatenpuree en bouillon uit de schaal. Breng deze op smaak met bruine basterdsuiker, Worcestershiresaus, fijngeknipte bieslook en peterselie. Schenk de tomatensaus over de andijvie en gehaktballetjes. Lekker met aardappelpuree of (zilvervlies)rijst.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen mei 1992

Geen opmerkingen: