maandag 18 mei 2020

Gevulde spitskoolrolletjes

GEVULDE SPITSKOOLROLLETJES

150 gram gierst
3 deciliter groentebouillon
1 mooie grote spitskool (1 kilogram)
2 sjalotten of 1 ui
225 gram champignons
4 centimeter gemberwortel of 1 - 2 theelepels gemberpoeder
20 gram boter of plantaardige margarine
100 gram ongezouten gemengde noten
peper
eventueel 1 theelepel sesampasta
100 - 150 gram geraspte kaas
peterselie (voor de garnering)
2 tomaten (voor de garnering)


Kook de gierst in de groentebouillon gaar in 15 minuten. Haal acht gave bladeren voorzichtig van de spitskool, was ze en blancheer ze in 3 minuten. Laat de bladeren uitlekken. Pel de sjalotten of de ui en hak deze fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Rasp de gemberwortel. Verhit de boter en bak de sjalot of ui, champignons en gemberwortel of gemberpoeder. Hak de noten grof en voeg ze toe aan het uimengsel (even meebakken). Voeg vervolgens de gare gierst toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en sesampasta. Leg de geblancheerde koolbladeren op het werkblad en schep op het brede gedeelte van elk blad 2 flinke eetlepels van het gierstmengsel. Rol de bladeren op en leg de gevulde koolrolletjes in een beboterde ovenvaste schaal. Strooi de kaas erover en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C tot de kaas goudbruin gesmolten is. Garneer de schotel voor het serveren met een toef peterselie en parten tomaat.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen mei 1992

Geen opmerkingen: