maandag 18 mei 2020

Aardappel-paprikasalade met makreel en citroenmayonaise

AARDAPPEL-PAPRIKASALADE MET MAKREEL EN CITROENMAYONAISE

De gestoomde makreel zorgt voor de ‘body’ in deze salade, met als contrast de gele paprika en bleekselderij. De kwarteleitjes vormen een heel bijzondere toevoeging.

500 gram vastkokende aardappels, geschild en in parten
2 gele paprika’s, in flinterdunne reepjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
250 gram gestoomde makreel, in stukjes
sap en geraspte schil van 1 citroen
1 deciliter mayonaise
4 kwarteleitjes
vers knäckebröd


Kook de aardappelen in ruim water met iets zout in 15 - 18 minuten gaar. Voeg de kwarteleitjes de laatste 4 minuten toe en laat ze meekoken. Giet de aardappelen en eieren af en laat de aardappelen afkoelen. De kwarteleitjes onder koud water schrikken, pel ze en halveer ze. Meng de aardappelpartjes met de paprika, bleekselderij, sjalot en makreel. Meng de mayonaise met 2 eetlepels citroensap en het citroenrasp. Schep de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper. Garneer de salade met de kwarteleitjes. Serveer met knapperige knäckebrödjes.

4 personen

voedingswaarde : 660 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair mei 2001

Geen opmerkingen: