donderdag 21 mei 2020

Sajoer van paksoi en bamboespruiten (Indonesië)

SAJOER VAN PAKSOI EN BAMBOESPRUITEN

1 groentebouillontablet
300 gram snelkookrijst
2 struiken paksoi (à 450 gram)
1 kleine ui
1 blok tahoe (375 gram)
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels ketoembar
1 theelepel laos
2 theelepels sambal oelek
2 blikjes bamboespruiten (à netto 230 gram)
2 eetlepels ketjap manis


In pan ruim water aan de kook brengen. ½ Bouillontablet erboven verkruimelen. Hierin rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Paksoi schoonmaken, wassen en in reepjes van 3 centimeter snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Tahoe afgieten en in plakjes van ½ centimeter dik snijden. Plakjes elk in 3 repen snijden. In wok of hapjespan olie verhitten. Tahoe op hoog vuur al omscheppend in 10 minuten lichtbruin bakken. Tahoe met schuimspaan op bord scheppen. In bakvet ui 1 minuut zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ketoembar, laos en sambal toevoegen. Rest van bouillontablet erboven verkruimelen. Paksoi en 1 eetlepel water toevoegen. Paksoi al omscheppend in 3 minuten beetgaar bakken. Intussen bamboespruiten afgieten. Bamboespruiten, tahoe, ketjap en 1 deciliter water aan paksoi toevoegen. Geheel aan de kook brengen en nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Sajoer in vier diepe borden scheppen. In midden rijst scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Allerhande 18 mei 1995

Geen opmerkingen: