donderdag 21 mei 2020

Batjaw Frita (Suriname)

BATJAW FRITA

250 gram bakkeljauw
2 sneetjes witbrood
½ ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
½ takje selderij, fijngesneden
1 kleine tomaat, ontveld en ontpit, in stukjes
½ ei, losgeklopt
½ verse Madame Jeanette peper, fijngesneden
3 eetlepels bloem
frituurolie


Bakkeljauw in ruim water 24 - 36 uur weken. Water 3 keer verversen. Vis met vers water aan de kook brengen en in 10 minuten koken. Brood (met korstjes) weken in 2 deciliter water. Vis afgieten en fijnsnijden. Vis pureren met uitgeknepen brood, ui, knoflook, selderij, tomaat, ei, peper en bloem. Van vispuree kleine balletjes (2 centimeter doorsnede) draaien. Olie verhitten tot 175 °C. Balletjes, niet te veel tegelijk, in 5 minuten goudbruin frituren. Piccalilly, tomatensausje of mosterd erbij.

40 stuks

voedingswaarde : 20 kcal per stuk
wacht- / bereidingstijd : 24 - 36 uur / 45 minuten

gebied : Suriname
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair mei 1996

Geen opmerkingen: