RISOTTO VAN PADDENSTOELEN EN WILDE SPINAZIE
6 deciliter kippenbouillon (van tablet)
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
250 gram rondkorrelrijst (arborio)
1 eetlepel boter of margarine
500 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shiitakes, grotchampignons), in reepjes
400 gram wilde spinazieblaadjes
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 deciliter slagroom
Bouillon verwarmen. Ui en knoflook in 2 eetlepels olie 8 minuten bakken. Rijst 2 minuten meebakken. In delen 5 deciliter bouillon toevoegen. Pas nieuwe bouillon toevoegen als vorige verdampt is. Rijst 20 minuten koken. In boter paddenstoelen op hoog vuur 4 minuten bakken. Rijst en 1 deciliter bouillon toevoegen. Spinazie grof snijden en in 1 eetlepel olie 2 minuten bakken. Spinazie, kaas en slagroom aan risotto toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Australië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten