dinsdag 17 maart 2020

Champagnepudding met zomerfruit (Australië)

CHAMPAGNEPUDDING MET ZOMERFRUIT

1 fles champagne of mousserende wijn (demi sec)
400 gram suiker
400 gram kersen, zonder steeltjes
10 blaadjes witte gelatine
1 bakje frambozen (125 gram)
1 bakje bosbessen (150 gram)
250 gram aardbeien, gehalveerd


Wijn met suiker koken tot suiker is opgelost. Kersen toevoegen en 5 minuten meekoken. Gelatine in koud water 5 minuten weken, uitknijpen en van vuur af in kersen-kookvocht oplossen. Frambozen, bosbessen en aardbeien toevoegen. Mengsel in met olie ingevette puddingvorm (inhoud 1½ liter) scheppen. Vorm afdekken met plasticfolie en pudding in koelkast 8 uur laten opstijven. Voor serveren vorm kort in heet water dompelen en op schaal keren.

8 - 10 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidings- / opstijftijd : 1 / 8 uur

gebied : Australië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair juli 1995

Geen opmerkingen: