CHAMPAGNEPUDDING MET ZOMERFRUIT
1 fles champagne of mousserende wijn (demi sec)
400 gram suiker
400 gram kersen, zonder steeltjes
10 blaadjes witte gelatine
1 bakje frambozen (125 gram)
1 bakje bosbessen (150 gram)
250 gram aardbeien, gehalveerd
Wijn met suiker koken tot suiker is opgelost. Kersen toevoegen en 5 minuten meekoken. Gelatine in koud water 5 minuten weken, uitknijpen en van vuur af in kersen-kookvocht oplossen. Frambozen, bosbessen en aardbeien toevoegen. Mengsel in met olie ingevette puddingvorm (inhoud 1½ liter) scheppen. Vorm afdekken met plasticfolie en pudding in koelkast 8 uur laten opstijven. Voor serveren vorm kort in heet water dompelen en op schaal keren.
8 - 10 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidings- / opstijftijd : 1 / 8 uur
gebied : Australië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten