dinsdag 17 maart 2020

Geroosterde zalm met Chinese kool en aïoli (Australië)

GEROOSTERDE ZALM MET CHINESE KOOL EN AÏOLI

3 eidooiers
4 teentjes knoflook, fijngeperst
3 deciliter + 2 eetlepels olijfolie
citroensap
zout
peper
zeezout
1 ui, fijngesneden
½ Chinese kool, in reepjes
4 eetlepels suiker
1 deciliter rode wijnazijn
2 ½ deciliter witte wijn
6 zalmmoten
rucola of veldsla


Aïoli: Eidooiers met 2 teentjes knoflook loskloppen. 2½ Deciliter olie druppelsgewijs toevoegen tot dikke mayonaise ontstaat. Citroensap, zout en peper toevoegen.
Kool: In ½ deciliter olie ui en 2 teentjes knoflook 5 minuten bakken. Kool 1 minuut meebakken. Suiker, azijn en wijn toevoegen en nog 15 minuten laten koken. Oven voorverwarmen op 250°C. Zalm met olie insmeren, met zeezout bestrooien en op bakplaat leggen. In midden van oven 7 minuten roosteren. Zalm op bedje van kool serveren. Garneren met aïoli en rucola.

6 personen

voedingswaarde : 820 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Australië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair juli 1995

Geen opmerkingen: