dinsdag 17 maart 2020

Hazelnootpavlova op ananas (Australië)

HAZELNOOTPAVLOVA OP ANANAS

4 eiwitten
350 gram kristalsuiker
1 theelepel balsamicoazijn
3 deciliter slagroom, stijfgeklopt
50 gram hazelnoten, fijngehakt
2 ½ deciliter witte wijn
2 centimeter gemberwortel, in plakjes
8 dunne schijven verse ananas


Pavlova: Oven voorverwarmen op 110°C. Eiwitten, 225 gram suiker en azijn in kom op pan met heet water op matig vuur stijfkloppen. Eiwitschuim in rechthoek van 26 x 13 centimeter op met bakpapier beklede bakplaat scheppen en in midden van oven 2 uur bakken. Laten afkoelen en bijsnijden. Slagroom over schuim verdelen. Met hazelnoten garneren en 3 uur in koelkast zetten.
Ananas: 125 Gram suiker smelten. Van vuur af wijn en gember toevoegen. Op vuur tot 1/3 laten inkoken. Over ananas schenken.
Serveren: Pavlova in stukken op ananas serveren.

8 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 2½ / 3 uur

gebied : Australië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair juli 1995

Geen opmerkingen: