donderdag 6 februari 2020

Tijm-honingbiefstuk met Provençaalse andijvie (Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

TIJM-HONINGBIEFSTUK MET PROVENÇAALSE ANDIJVIE

4 biefstukken à 125 - 150 gram
2 eetlepels (kastanje)honing
1 eetlepel fijngemalen tijm
1 theelepel fijngesneden rode peper
zeezout
50 gram boter of margarine
1 eetlepel zonnebloemolie

ANDIJVIE
1 stronk andijvie
zout
versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden zwarte olijven
1 teentje knoflook, fijngesneden
dunne reepjes schil van ½ citroen


Andijviestronk in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar koken. Andijvie laten uitlekken, stronk tussen 2 doeken met zwaar gewicht erop laten uitlekken. Biefstukken met honing insmeren en bestrooien met tijm, rode peper en zeezout. Boter en zonnebloemolie samen verhitten en hierin biefstukken snel aan beide kanten dichtschroeien. Biefstukjes op laag vuur in 8 - 10 minuten langzaam laten garen totdat ze rosé zijn. Intussen andijvie in grove stukken snijden. In 1 eetlepel olijfolie andijvie met knoflook 5 minuten roerbakken. Andijvie bestrooien met olijven, citroen, zout en peper. Lekker met aardappelen, gekookt in water met zout en een takje tijm.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juni 1998

Geen opmerkingen: