donderdag 6 februari 2020

Gevulde hamburgers met Provençaalse boter (Provence, Provence-Alpes, Côte d’Azur, Frankrijk)

GEVULDE HAMBURGERS MET PROVENÇAALSE BOTER

50 gram boter
1 theelepel Provençaalse kruiden
3 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 kleine ui
2 tomaten
4 ongepaneerde hamburgers
1 eetlepel zonnebloemolie
4 takjes peterselie


Laat de boter zacht worden. Roer de Provençaalse kruiden en de peterselie erdoor. Vorm de boter tot een rolletje en rol het stevig in een stukje aluminiumfolie. Laat het rolletje opstijven in de koelkast. Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de hamburgers in en vul ze met plakjes tomaat en ringen ui. Steek ze vast met cocktailprikkers.
Bestrijk de hamburgers dun met olie. Grilleer de hamburgers aan beide zijden 4 minuten. Snijd het rolletje kruidenboter in 8 plakjes. Leg op iedere hamburger 2 plakjes en garneer met een takje peterselie. Lekker met (in de oven) gepofte aardappels en een frisse salade.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes, Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : C 1000 Thuis-Magazine zomer 1991

Geen opmerkingen: