donderdag 6 februari 2020

Bourguignon de Biche de Coco (Frankrijk)

BOURGUIGNON DE BICHE DE COCO (COCO’S GESTOOFDE HERTENVLEES)

1½ kilogram hertenschouder, in dobbelstenen gesneden
2 - 3 eetlepels olijfolie
1 - 2 eetlepels bloem
2 wortels, in dunne plakjes
1 stengel bleekselderij, in 6 stukken gesneden

MARINADE
750 milliliter stevige rode wijn
2 laurierblaadjes
3 - 4 jeneverbessen
1 grote ui, in ringen gesneden
takje verse tijm
zout
zwarte peper


Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote diepe schaal. Voeg de stukjes hertenvlees toe en roer alles goed door elkaar. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het vlees 24 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Schep de stukjes vlees met een schuimspaan uit de marinade en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Zet de marinade zolang weg.
Verhit de olie in een grote zware pan met dikke bodem, bestuif de stukken vlees met bloem en braad ze aan alle kanten bruin in de hete olie. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat die 1 tot 2 minuten meebakken. Giet de marinade erbij, roer en schraap de kleverige stukjes van de bodem van de pan los en laat alles aan de kook komen.
Leg het deksel op de pan, zet hem ongeveer 2 uur in de oven, tot het vlees mals is. Giet wat extra water in de pan als het vlees te droog dreigt te worden.
Serveer deze bourguignon met aalbessengelei, verse lintpasta, sperziebonen en gekookte aardappelen.

6 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine

Geen opmerkingen: