donderdag 6 februari 2020

Lapin à la Moutarde (Frankrijk)

LAPIN À LA MOUTARDE (KONIJN MET MOSTERD)

4 stukken konijn
genoeg mosterd; grof, glad of met een smaakje
75 gram boter
2 sjalotten, gehakt
1 glas droge witte wijn
2 deciliter crème fraîche
zout
peper


Besmeer de stukken konijn aan alle kanten met mosterd. Zet een halfuur weg.
Braad het konijn zachtjes aan in de boter in een braadpan waar alle stukken naast elkaar passen. Doe er de sjalot bij. Laat iets kleuren en get dan de wijn in de pan. Bestrooi met zout (weinig: de mosterd is al zout). Sudder alles onder een deksel in een halfuur gaar. Giet tussentijds zo nodig een drupje heet water in de pan als er verdroging dreigt. Haal de stukken konijn uit de pan. Doe de room in de pan en roer goed. Draai het vuur uit en voeg nog een eetlepel mosterd toe. Giet de saus over het konijn.

4 personen

marineer- / bereidingstijd : 30 / 45 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn

Geen opmerkingen: