zaterdag 16 november 2019

Rucolastamppot met tomaat en geitenkaas

RUCOLASTAMPPOT MET TOMAAT EN GEITENKAAS

150 gram Hollandse geitenkaas
1 bosuitje
2 tomaten
2 pakjes rucola (à 30 gram)
1 zakje aardappelpuree à la minute (58 gram, Maggi)
2 eetlepels (olijf)olie
(versgemalen) zwarte peper


In pan 250 milliliter water aan de kook brengen. Korstjes van geitenkaas snijden en kaas in blokjes snijden. Bosuitje in ringetjes snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en tomaten in reepjes snijden. Rucola in grove repen snijden.
Al roerend aardappelpureepoeder aan kokende water toevoegen en blijven roeren tot smeuïge puree ontstaat. Olie erdoor roeren.
Rucola, tomaat, bosui en geitenkaas door puree scheppen en stamppot al roerend zachtjes verwarmen tot kaas begint te smelten. Op smaak brengen met peper.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande november 1999

Geen opmerkingen: