maandag 18 november 2019

Maisschotel met kaas

MAÏSSCHOTEL MET KAAS

2 grote uien
1 rode paprika
1 groene paprika
4 tomaten
2 eetlepels (olijf)olie
2 blikjes maiskorrels (à ½ liter)
7 eieren
2 eetlepels chilisaus
100 gram geraspte oude kaas
zout
peper
¾ theelepel cayennepeper


Uien pellen en in ringen snijden. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Ovenschotel invetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In koekenpan olie verhitten. Ui en paprika 5 minuten zachtjes bakken. Intussen in zeef 1 blikje mais laten uitlekken. In grote kom eieren loskloppen. Erdoor roeren: chilisaus, tomaat, uitgelekte mais, 1 blikje mais met vocht, helft van kaas en uimengsel. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. In ovenschotel scheppen. Rest van kaas erover strooien. In midden van oven in 20 minuten gaarbakken.
Lekker met stokbrood en frisse sla.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1979

Geen opmerkingen: