maandag 18 november 2019

Camembert-pannenkoek

CAMEMBERT-PANNENKOEK

1 doosje Camembert à 250 gram
3 takjes peterselie
100 gram bloem
zout
1 ei
¼ liter melk
3 eetlepels boter of margarine


Camembert in dunne plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In kom bloem en zout vermengen. In midden kuiltje maken. Hierboven ei breken. Met houten lepel vanuit midden met melk tot glad beslag roeren. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Met soeplepel beslag in pan gieten. Laten uitvloeien. Op matig vuur goudbruin bakken tot bovenkant droog is. Keren. ¼ deel van Camembert op pannenkoek leggen. Onderkant goudbruin bakken. Intussen bord voorverwarmen. Op warm bord leggen. Andere pannenkoeken op zelfde manier bakken. Steeds klontje boter toevoegen. Pannenkoeken bestrooien met peterselie.
Groentetip: veldsla met geraspte wortel.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1979

Geen opmerkingen: