maandag 18 november 2019

Spinaziesoep

SPINAZIESOEP

1 pak diepvries spinazie (600 gram)
1 eetlepel azijn
3 theelepels zout
4 eieren
1 ui
4 sneetjes bruinbrood
6 eetlepels boter of margarine
2 teentjes knoflook
1 eetlepel volkorenmeel
¼ liter melk
6 theelepels bouillonpoeder
100 gram geraspte kaas
nootmuskaat


Spinazie half ontdooien en in stukjes snijden. In gewone pan 1 liter water met azijn en zout aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Water tegen de kook aan houden. Boven kommetje ei breken. In pollepel laten glijden. Vervolgens in water laten glijden. Ei in 4 minuten gaar pocheren. Met schuimspaan uit water nemen. Zonodig losse eiwitsliertjes eraf snijden. Rest van eieren op dezelfde manier pocheren. Ui pellen en snipperen. Brood ontkorsten en in dobbelsteentjes snijden.
In snelkookpan met inhoud van 5 liter 2 eetlepels boter smelten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Knoflook pellen, 1 teentje erboven uitpersen. Meel toevoegen. Al roerende melk en 1 liter water toevoegen. Erdoor scheppen: bouillonpoeder, kaas, nootmuskaat en spinazie. Deksel op pan sluiten volgens gebruiksaanwijzing. Kooktijd: 5 minuten na ingaan van de kooktijd. Intussen in koekenpan 4 eetlepels boter verhitten. Brood snel aan alle kanten bruinbakken. Rest van knoflook erboven uitpersen. Deksel van snelkookpan nemen volgens gebruiksaanwijzing. Eieren toevoegen. Over 4 soepborden verdelen. Brood erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip november 1979

Geen opmerkingen: