maandag 25 november 2019

Lente-ui bundeltjes (Japan)

LENTE-UI-BUNDELTJES

3 lente-uitjes
1 rode peper
1 groene peper
bouillon
1¼ deciliter crème fraîche
mespunt wasabi (mierikswortel)
1 eetlepel citroensap


3 Lente-uitjes in stukjes van 7 centimeter snijden en in lengte nogmaals halveren. Van 1 rode en 1 groene peper elk 3 brede ringen snijden. 6 Bundeltjes lente-ui maken en peperringetjes erom schuiven. Bundeltjes 2 minuten onderdompelen in kokende bouillon. Laten uitlekken. Sausje roeren van 1¼ deciliter crème fraîche, mespunt wasabi (mierikswortel) en 1 eetlepel citroensap.

6 stuks

voedingswaarde : 50 kcal per stuk
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995

Geen opmerkingen: