vrijdag 12 januari 2018

Kruidige ovenschotel met mosselen

KRUIDIGE OVENSCHOTEL MET MOSSELEN

2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 gram rijst
3 tomaten, ontveld, in partjes
2 eetlepels pesto
zout
peper
1½ deciliter kippenbouillon (van tablet)
400 gram gekookte mosselen
3 eetlepels paneermeel
5 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie en basilicum)
60 gram licht belegen kaas, geraspt


Oven voorverwarmen op 180°C. Olie verhitten en ui 5 minuten bakken. Knoflook, rijst, tomaten, pesto, zout en peper erdoor roeren en 5 minuten meebakken.
Bouillon erover schenken en mengsel in ovenschaal overdoen. Schaal afdekken (kan ook met aluminiumfolie) en rijstgerecht in midden van oven 20 minuten bakken.
Schaal uit oven nemen en mosselen erover verdelen. Paneermeel, peterselie, basilicum en kaas mengen en over mosselen strooien. Schaal zonder deksel nog 10 - 15 minuten in oven bakken tot kruidige laag mooi krokant geworden is.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: