vrijdag 12 januari 2018

Kalkoen met mango

KALKOEN MET MANGO

125 gram pandan rijst
1½ eetlepel olie
1 kleine rode peper, in reepjes
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
zout
peper
¼ theelepel serehpoeder
¼ theelepel gemberpoeder
½ mango (± 150 gram), geschild, in blokjes
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gembersiroop
3 bosuitjes, in ringen
2 groene savooienkoolbladeren


Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. In wok ½ eetlepel olie verhitten. Rode peper 1 minuut roerbakken. Uit pan scheppen. In zelfde wok 1 eetlepel olie verhitten en kalkoen op hoog vuur 3 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout, peper, serehpoeder en gemberpoeder. Mango toevoegen en 3 minuten meebakken. Gebakken rode peper, citroensap, gembersiroop en bosui toevoegen en 1 minuut roerbakken. Bladeren over borden verdelen, mengsel erin scheppen. Rijst apart serveren.

2 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: