vrijdag 12 januari 2018

Boerenkoolstamppot met gerookte amandelen

BOERENKOOLSTAMPPOT MET GEROOKTE AMANDELEN

Echte Hollandse winterkost in een modern jasje.

750 gram aardappelen
zout
500 gram gesneden boerenkool
4 eetlepels crème fraîche
1 ei
peper
2 theelepels mosterd
100 gram geraspte oude kaas
200 gram grof gehakte gerookte amandelen


Schil de aardappelen. Doe de aardappelen in een pan met een bodempje water met zout en leg de boerenkool erop. Kook alles op matig hoog vuur in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen en de boerenkool af. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de crème fraîche, het ei, peper, de mosterd en de helft van de kaas en de amandelen door de stamppot. Schep de stamppot in een ovenvaste schaal. Strooi de rest van de amandelen en de kaas erover. Laat de stamppot onder de grill bruin worden. Lekker met een frisse salade.

Voor 2 personen.

Bevat per persoon : 985 kcal
bereidingstijd : 30 minuten

land : Nederland
gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Menu 1996/02 (31 januari 1996)

Geen opmerkingen: