zaterdag 9 december 2017

Peer, granaatappel en dadeldessert

PEER, GRANAATAPPEL EN DADELDESSERT

100 gram dadels (met pit)
1 granaatappel (circa 150 - 200 gram pitjes)
2 - 3 handperen (samen circa 200 - 250 gram, in blokjes)
500 gram magere kwark (0% vet)
¾ deciliter halfvolle koffiemelk (4% vet)
3 (of meer) afgestreken eetlepels suiker (of een andere zoetstof) naar smaak


Bereiden: Snijd de granaatappel overdwars doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd de dadels in de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd ze daarna in stukjes (½ - 1 centimeter groot). Doe ze bij de granaatappelpitjes. Schil de peren, snijd ze in vier parten en verwijder het klokhuis en het harde stuk van de steelaanzet. Snijd de parten peer in blokjes (circa 1 centimeter groot) en doe die bij het andere fruit. Meng het fruit. Doe de kwark, de koffiemelk en 3 eetlepels suiker in een kom en klop ze egaal glad.
Afwerken: Meng (voor een doordeweeks toetje) de fruitmix door het kwarkmengsel en verdeel het over 4 (of 6) schaaltjes of maak als volgt een elegant dessert:
Schep een laagje kwarkmengsel in 6 glazen en schep daarop een laagje fruitmengsel. Herhaal de laagjes nog een keer met het resterende kwarkmengsel en de overgebleven fruitmix.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 20 - 30 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : http://www.dekooktips.com/2-recepten/peer-gran-dad-dessert.htm

Geen opmerkingen: