zaterdag 9 december 2017

Soesterknolstamppot met winterpostelein, appel en oude kaas

SOESTERKNOLSTAMPPOT MET WINTERPOSTELEIN, APPEL EN OUDE KAAS

400 gram soesterknol
500 gram vitabella aardappel
100 gram winterpostelein
130 gram oude kaas
1 elstar
peper
zout
olie om in te bakken


Voorbereiding: Schil de aardappelen en snijd in vieren of zessen. Boen de soesterknollen goed schoon onder de kraan en/of schil ze. Snijd vervolgens in gelijke stukken als de aardappelen. Verwijder de eventuele worteltjes van de postelein en snijd deze vervolgens door drieën, was onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd het stuk kaas in kleine blokjes of rasp de kaas, het kan beide. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten weer in plakken.
Bereiding: Kook de aardappelen en knollen in circa 20-25 minuten gaar.
Verhit wat olie in de pan en bak hierin de appel in 3 minuten mooi goudbruin van kleur.
Giet de aardappelen en knollen af en stamp fijn met de pureestamper. De knollen geven zelf al veel vocht af, waardoor de stamppot meteen al lekker smeuïg is en je geen vocht hoeft toe te voegen. Schep de appel, winterpostelein en 2/3 van de blokjes/geraspte kaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot en strooi er de rest van de kaas overheen.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : https://willemendrees.nl/recepten/soesterknolstamppot-met-winterpostelein-appel-en/

Geen opmerkingen: