woensdag 3 januari 2018

Bruine bonen maaltijdsalade

BRUINE BONEN MAALTIJDSALADE

2 paprika’s (kleur naar keuze)
3 tomaten
½ bakje champignons
2 augurken
½ liter pot bruine bonen
½ liter pot witte bonen
1 eetlepel sesamzaad
zout
2 eetlepels vinaigrettesaus (flesje)
1 eetlepel ketjap manis
4 sneetjes bruinbrood
2 eetlepels kruidenboter


Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Champignons wassen en grote halveren. 1 Augurk in stukjes snijden. In zeef bonen afspoelen. In slaschaal doen: paprika, tomaat, champignons, augurkstukjes, bonen, sesamzaad, zout, vinaigrettesaus en ketjap. Door elkaar scheppen. Andere augurk overlangs in 5 plakjes snijden en erop leggen. Brood aan elke kant besmeren met kruidenboter en schuin halveren.
In koekenpan brood in 1 minuut aan elke kant bruinbakken. In salade steken.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Tip januari 1982

Geen opmerkingen: