zaterdag 12 augustus 2017

Makreelballetjes

MAKREELBALLETJES

200 gram gerookte makreel
250 gram aardappels
2 eetlepels bieslook, gehakt
25 gram boter
1 ei en 2 dooiers
peper
zout

KORSTJE
wat bloem
50 gram amandelschaafsel
2 eieren, losgeslagen


“Pluk” de makreel (vel en graten verwijderen, vlees loshalen). Kook de aardappels met wat zout, giet ze af en stoom ze droog. Spatel ei, dooiers, boter, gehakte makreel en gehakte bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout en maak met een ijslepel balletjes van het mengsel en laat die goed koud worden. Rol de balletjes door de bloem, dan door de losgeslagen eieren en dan door het amandelschaafsel. Herhaal eventueel als het niet dekt. Frituur ze op 170°C tot ze goudbruin zijn.
Tip: Serveer de makreelballetjes met een rouille.

4 personen

gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: