zaterdag 12 augustus 2017

Rillette (van gerookte makreel en zalm)

RILLETTE (VAN GEROOKTE MAKREEL EN ZALM)

200 gram makreelvlees
200 gram zalmfilet, in blokjes
2 sjalotjes, gehakt
2 eetlepels cornichons (of zoetzure augurken), gehakt
2 eetlepels citroensap
150 gram boter
peper
zout


“Pluk” de makreel (vlees loshalen en eventuele graatjes verwijderen). Laat de sjalotjes met 50 gram van de boter en de zalmblokjes langzaam garen op een laag vuur. Hak de cornichons en het makreelvlees door elkaar en mix met de rest van de boter tot een zalf (in de mixer). Doe nu de “zalmboter” erbij en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Sla eventueel nog even met de mixer “zalvig” en laat dan in boterpotjes, kleine bakjes of een patébak koelen in de koelkast.
Serveer deze “rillette” op kamertemperatuur.

Tip: Geef er geroosterde sneden stokbrood bij.

4 personen

gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: