donderdag 27 juli 2017

Saus van pompoen met geitenkaas

SAUS VAN POMPOEN MET GEITENKAAS

2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels salieblaadjes, fijngesneden
600 gram pompoen, schoongemaakt gewogen
125 milliliter groentebouillon
½ theelepel nootmuskaat
150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
3 eetlepels peterselie, fijngehakt


Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en salie 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de bouillon en naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Leg de deksel op de pan en stoof de pompoen op laag vuur in 12 minuten gaar. meng de saus met pasta en strooi de geitenkaas en peterselie erover.
Lekker met penne.

4 personen

gerechtsoort : pastasaus

bron : Smaakmakend najaar 2012

Geen opmerkingen: