donderdag 27 juli 2017

Rauwe tomatensaus met krokant broodkruim

RAUWE TOMATENSAUS MET KROKANT BROODKRUIM

600 gram mix van gekleurde tomaten (geel, rood en groen), in stukjes gesneden
7 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, gesnipperd
2 theelepels balsamicoazijn
3 eetlepels basilicum, fijngesneden
100 gram broodkruim van zuurdesembrood
½ gedroogd rood pepertje, fijngesneden


Meng in een kom de tomaten met 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 1 sjalot, balsamicoazijn en het basilicum. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken een half uur op kamertemperatuur intrekken. Verhit in een koekenpan de resterende 4 eetlepels olijfolie. Bak hierin het broodkruim samen met de resterende teen knoflook, de rode peper en wat grof zeezout bruin en krokant. Schep de tomatensaus door de gekookte pasta en strooi de krokante broodkruimels over het gerecht.
Lekker met fussili of conchiglie volkoren.

4 personen

gerechtsoort : pastasaus

bron : Smaakmakend najaar 2012

Geen opmerkingen: