donderdag 27 juli 2017

Roomsaus met zalm en garnalen

ROOMSAUS MET ZALM EN GARNALEN

3 trostomaten
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote sjalot, fijngehakt
175 milliliter droge witte wijn
150 milliliter visbouillon
125 milliliter slagroom
400 gram zalmfilet, in stukjes
15 gram bieslook, fijngehakt
½ citroen


Kruis het vel van de tomaten in. Dompel de tomaten 2 minuten onder in kokend water. Trek de velletjes van de tomaten af en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm de olie in een ruime steelpan en fruit de knoflook en sjalot 1 minuut. Schenk de wijn en de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook op halfhoog vuur in 10 minuten in tot de helft van het vocht over is. Schenk de room in de pan, breng aan de kook en laat nog 1 minuut flink koken. Zet het vuur laag, voeg de zalm en garnalen toe en laat de vis in 4 minuten gaar worden zonder dat de saus kookt. Voeg de reepjes tomaat toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Strooi de bieslook erover en rasp de schil van de citroen erover.
Lekker met spaghetti basilico-aglio.

4 personen

gerechtsoort : pastasaus

bron : Smaakmakend najaar 2012

Geen opmerkingen: