donderdag 27 juli 2017

Komatsuna met zalm

KOMATSUNA MET ZALM

komatsuna
200 gram verse zalm
2 tenen knoflook
olijfolie
klein scheutje (geroosterde) sesamolie
2 eetlepels sesamzaad
1 à 2 theelepels honing
zeezout naar smaak


Komatsuna wassen en in smalle reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Zalm voorzichtig roerbakken in olijfolie. De vis in grove stukken uit elkaar laten vallen en op een laag vuur met deksel gaar laten worden. Sesamzaad al roerende roosteren in een droge koekenpan totdat de zaden knappen en heerlijk geuren. Zalm uit de pan scheppen en apart bewaren. Knoflook even fruiten in de hete olie. De vochtige komatsuna aan de knoflook toevoegen en een paar minuten al roerende stoven op een middelhoog vuur. Vuur laag zetten en zalm en sesamzaad toevoegen. Gerecht op smaak brengen met sesamolie, honing en zout.
Lekker met rijst of een andere graansoort.

2 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Odinieuws Fruit 18 september 2012

Geen opmerkingen: