woensdag 22 februari 2017

Vis met sinaasappel en citroensap (Marokko)

VIS MET SINAASAPPEL EN CITROENSAP

800 gram visfilets
het sap van 2 citroenen
het sap van 1 sinaasappel
2 eieren
50 gram fijngehakte zwarte olijven
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie
2 deciliter water
zout


Doe de olie, het sap van de twee citroenen en de sinaasappel, het water en een mespuntje zout in een pan die op het vuur staat. Wanneer het mengsel begint te koken, voegt u de vis toe zonder hem te breken en bewaart u hem. Laat het kookvocht op een zacht vuurtje inkoken. Klop de eieren, meng ze met de 3 eetlepels citroensap en voeg ze voorzichtig onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje toe aan de bouillon totdat het mengsel dik wordt (5 - 7 minuten). Leg de vis op 4 borden, bedek met saus en garneer met olijven.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Marokkaanse keuken (De lekkere keuken) / M. Wattenbergh

Geen opmerkingen: