woensdag 22 februari 2017

Citroensalade (Marokko)

CITROENSALADE

2 citroenen
zout
1 in kleine stukjes gesneden uitje
16 olijven zonder pit
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel zachte paprika
½ eetlepel komijn
1 mespunt pimentpoeder
4 eetlepels olijfolie


Week de citroenen 30 minuten in een kom met lichtjes gezouten koud water. Haal ze eruit, pel ze, snijd ze in twee, bewaar het sap en de schillen. Stamp de schillen fijn en leg ze in een slakom. Voeg de ui, de olijven, de peterselie, de paprika en de komijn toe en breng op smaak met een beetje zout en het pimentpoeder. Besprenkel met olijfolie en het citroensap, meng dit alles goed en serveer koud.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De Marokkaanse keuken (De lekkere keuken) / M. Wattenbergh

Geen opmerkingen: