woensdag 22 februari 2017

Kippenragout met citroen en olijven (Marokko)

KIPPENRAGOUT MET CITROEN EN OLIJVEN

2 kippen van elk 500 - 600 gram
1 fijngehakte ui
3 in kwartjes gesneden uien
3 fijngehakte knoflookteentjes
500 gram groene olijven zonder pit
1 eetlepel zachte paprika
1 eetlepel gemberpoeder
½ eetlepel komijn
2 mespuntjes saffraan
1 deciliter citroensap
2 deciliter olijfolie
1 liter water
zout
peper


Maak de kippen schoon en snijd ze in stukken. Leg de stukken in een grote pan met de olie, de ui, de knoflook, de gember, de komijn en de saffraan. Bedek met water, kruid lichtjes met zout, dek af en laat ongeveer 30 minuten stoven op een middelmatig vuur. Voeg de olijven, de uien en de paprika toe. Laat nog eens 30 minuten op het vuur staan. Besprenkel met het citroensap even voordat u het van het vuur haalt. Leg op borden, bedek met saus en serveer.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Marokkaanse keuken (De lekkere keuken) / M. Wattenbergh
Een reactie plaatsen