dinsdag 14 februari 2017

Mayonaise de Camarao e Limguado (Brazilië)

MAYONAISE DE CAMARAO E LIMGUADO (KRAB-TONGMAYONAISE)

500 gram tongfilet
125 gram krabvlees
2 eetlepels boter
2/3 kop citroensap
6 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
6 peperkorrels
2 laurierblaadjes
3 hardgekookte eieren
mayonaise
ansjovis met kappertjes
mixed pickles
1 krop sla


De boter smelten en 1/3 kop citroensap, ¼ kop peterselie, suiker, zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en de tongfilets erin leggen. 5 Minuten laten pruttelen, van het vuur halen en af laten koelen. 1/3 Kop citroensap, 2 eetlepels peterselie en wat zout met het krabvlees vermengen. De eieren in de lengte halveren en daarop wat mayonaise en een ansjovisje leggen. Wat slablaadjes klein snijden en vermengen met wat krabvlees en mayonaise. Een grote schaal beleggen met slabladen en daarop de tongfilets leggen en deze bedekken met wat van het krab-mayonaisemengsel. Garneren met de eieren en de mixed pickles.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: