dinsdag 14 februari 2017

Chorba met Middellandse zeevis (Tunesië)

CHORBA MET MIDDELLANDSE ZEEVIS

500 gram tong, mul, dorade
1 ui
100 gram tomatenpuree
250 gram vogeltongen (soort pasta) of macaroni
½ bosje peterselie
1 stengel bleekselderij
50 milliliter olijfolie
zout
peper
peterselie
2 citroenen


Pel en snipper de ui. Doe de uiensnippers in een pan samen met 50 milliliter olijfolie en laat ze 4 minuten fruiten zonder ze te laten kleuren. Doe de tomatenpuree bij de uiensnippers in de pan samen met de helft van de fijngehakte bleekselderij en peterselie. Bewaar de rest van de bleekselderij en de peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel ongeveer 2 minuten smoren. Leng het mengsel aan met koud water. Was en schub de vissen en verwijder de ingewanden. Snijd het visvlees in grote stukken. Doe ze in de bouillon en laat ze met het deksel op de pan 15 minuten koken. Haal de stukken vis uit de pan en leg ze apart. Voeg eventueel wat meer water aan de bouillon toe en controleer de smaak. Doe er de vogeltongen in en laat ze ongeveer 15 minuten koken. Verwijder de graten uit het visvlees. Voeg de resterende fijngehakte bleekselderij en peterselie toe aan de bouillon en laat ongeveer 2 minuten meekoken. Doe er dan de stukken vis bij. Serveer de chorba in een soepterrine en garneer met peterselie. Geef er in vieren gesneden citroen bij.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 35 / 30 minuten

gebied : Tunesië
gerechtsoort : soep

bron : Chedly Azzaz in “Tunesië : Verrukkelijke Mediterrane keuken”

Geen opmerkingen: