dinsdag 14 februari 2017

Salade van kropsla met geroosterde nori (Verre Oosten)

SALADE VAN KROPSLA MET GEROOSTERDE NORI

2 kroppen sla
3 blaadjes nori
1 theelepel sesamolie
½ eetlepel sushi-rijstazijn
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
2 eetlepels sesamzaad
frituurolie
4 tongfilets, in lange dunne reepjes
tempurabloem


Van sla de buitenste stugge bladeren verwijderen. Sla in grove stukken plukken, voorzichtig wassen en drogen. Nori 10 centimeter boven gaspit houden en in 1 minuut droog en krokant roosteren. Nori in flinterdunne reepjes knippen. Voor dressing sesamolie, rijstazijn, olijfolie, zout en peper mengen. Dressing voorzichtig door sla mengen. Sla over 4 borden verdelen. Sesamzaad in droge koekenpan mooi goudbruin roosteren. Frituurolie verhitten. Vis met tempurabloem bestrooien en in frituurolie lichtbruin frituren. Vis mooi speels over salade leggen. Sesamzaad en nori over salade strooien.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Herman den Blijker, in Tip Culinair juli 1996

Geen opmerkingen: