woensdag 15 februari 2017

Entenbrust mit Rhabarber (Duitsland)

ENTENBRUST MIT RHABARBER (EENDENBORST MET RABARBER)

500 gram rabarber
1 flinke ui
1 teentje knoflook
2 theelepels groene peperkorrels
1 eetlepel boter
2 eetlepels witte basterdsuiker
2 eendenborstfilets (totaal 600 gram)
100 milliliter kippenbouillon
zout
peper
eventueel 1 eetlepel allesbinder


Maak de rabarber schoon en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Laat de peperkorrels goed uitlekken.
Smelt de boter met de suiker in een pan met stevige bodem; de suiker moet volledig oplossen. Doe dan de rabarber, ui en knoflook erbij en breng al roerend aan de kook. Giet er 100 milliliter kippenbouillon op en laat op laag vuur gaar worden (je moet de stukjes rabarber nog kunnen herkennen). Schep de peperkorrels erdoor.
Snijd het vel van de eendenborst kruislings in. Wrijf aan beide kanten in met wat zout en peper. Neem een droge pan en bak daarin snel en op hoog vuur de filets 1 - 2 minuten, te beginnen op de kant met het vel. Zet dan het vuur lager en bak ze nog 7 minuten aan elke kant. Neem uit de pan en laat even rusten.
Breng de rabarber op smaak. Bind eventueel nog met wat allesbinder. Snijd de eend in plakken en serveer met de rabarber.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Koch : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas

Geen opmerkingen: