woensdag 15 februari 2017

Saran s Belim Lukom (Vojvodina, Servië)

SARAN S BELIM LUKOM (KARPER MET KNOFLOOK)

1 karper van 2 kilogram
2 of 3 teentjes knoflook
½ bosje peterselie
½ bosje selderij
witte peper
zout
2 eetlepels citroensap
100 gram olie
2 deciliter warm water


Snijd de schoongemaakte karper aan de rugzijde drie à vier keer dwars in. Hak de knoflook, de peterselie en de selderij fijn en vermeng ze met peper, zout, citroensap en olie. Doe een beetje van dit mengsel in de buikholte van de vis en smeer met de rest de buitenkant van de vis in. Doe de vis in een ovenschotel en laat hem gedurende 30 minuten in een matig hete, maar wel voorverwarmde oven stoven. Voeg na 10 minuten het warme water toe. Tijdens het stoven moet de vis herhaaldelijk besprenkeld worden met het vocht. Serveer de vis op een voorverwarmde schaal.

8 - 10 personen

gebied : Vojvodina, Servië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: