dinsdag 27 december 2016

Spinazie met pijnboompitten, rozijnen en ansjovis (Italië)

SPINAZIE MET PIJNBOOMPITTEN, ROZIJNEN EN ANSJOVIS

1 kilogram grofbladige (Italiaanse of wilde) spinazie
50 gram rozijnen
4 eetlepels droge witte wijn of water
4 eetlepels pijnboompitten
nootmuskaat
4 ansjovisfilet uit blik
25 gram boter
2 eetlepels gesnipperde peterselie
zout
(versgemalen) peper


Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Doe de spinazie met het aanhangende water in een grote pan en laat hem, op een hoog vuur, al omscheppend in 5 minuten slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
Wel de rozijnen in de wijn of het water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.
Hak de uitgelekte spinazie grof en schep de spinazie en rozijnen met de pijnboompitten door elkaar. Voeg naar smaak nootmuskaat toe.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
Verhit de boter in een grote pan, voeg de ansjovis en peterselie toe en laat de ansjovis, op een laag vuur en al roerende, in 1 minuut ‘smelten’.
Schep het spinaziemengsel erdoor en laat de spinazie, met het deksel op de pan, zachtjes in 5 minuten door en door warm worden.
Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 210 - 140 kcal per persoon
bereiding / afwerking : ca. 20 / 10 min.

land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)
Een reactie plaatsen