dinsdag 27 december 2016

Doradefilets met venkel (Italië)

DORADEFILETS MET VENKEL

2 doradefilets van elk 150 gram
zout
(versgemalen) peper
1 venkelknol van 300 gram
1 ui
25 gram boter
125 gram mascarpone of 1/8 liter crème fraîche


Bestrooi de visfilets met zout en peper. Snijd de schoongemaakte venkel in lange, smalle reepjes van 3 millimeter dik; houd wat van het mooie venkelgroen achter voor de garnering. Snipper de gepelde ui. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en roer de venkel en ui erdoor. Laat de groenten, zonder deksel, zachtjes in 7 minuten zacht worden; roer af en toe. Roer de mascarpone of de crème fraîche door het venkelmengsel en breng het op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een lage ovenschaal en leg de visfilets erop.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de schaal (niet afgedekt) in het midden van de oven en laat de vis in 20 minuten gaar worden. Garneer met veertjes venkelgroen. Lekker met Aardappelpuree met gedroogde tomaten.

Voor 2 personen.

485 / 2015 kcal / kJ p.p.
bereiding / afwerking : ca. 15 / 5 min., oventijd ca. 20 min.

land : Italie
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken op z’n Italiaans / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: