dinsdag 27 december 2016

Branzini alle Fave (Italië)

BRANZINI ALLE FAVE (ZEEBAARS MET TUINBONEN)

4 zeebaarzen van elk 300 gram
150 gram verse gedopte tuinbonen
4 lente-uitjes
basilicum
gemengde kiemen
visbouillon
olijfolie extravergine
zout
peperkorrels


Maak de zeebaarzen schoon, schraap de schubben eraf, was en droog de vissen en leg ze in een vispan op een bedje van lenteui-ringen. Voeg de verse tuinbonen toe, schenk er een scheutje olijfolie en een soeplepel bouillon overheen. Bestrooi met wat zout, doe een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven. Neem vervolgens de vis uit de pan en laat het kooknat indikken. Voeg lekker veel basilicum toe en maak er in de keukenmachine een sausje van. Serveer de vis met het sausje, nog een handjevol tuinbonen, de kiemen, een scheutje goede olijfolie, zout en flink veel versgemalen peper.

4 personen

voedingswaarde : 217 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

land : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : La Cucina Italiana februari / maart 2003

Geen opmerkingen: