WAREM GROMPEREN ZALLOT (WARME AARDAPPELSLA)
½ kilogram aardappelen
2 eetlepels slaolie
1 eetlepel azijn
peper
zout
50 gram in dobbelsteentjes gesneden gerookt vet spek
3 middelgrote gesnipperde uien
50 gram boter of margarine
1 eetlepel gehakte peterselie
Borstel de aardappelen schoon, verwijder de pitten en kook de aardappelen in hun schil gaar. Pel ze en snijd ze direct in blokjes. Maak een sausje van de slaolie, de azijn, peper en zout, giet dit over de warme aardappelen. Dek ze af, zodat ze warm blijven. Bak het spek in de boter of de margarine uit, fruit er de uien in, gaar en goudgeel. Giet dit dan over de warme aardappelen en strooi er de peterselie over. Dien de sla warm op.
4 personen
land : Luxemburg
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Het internationaal kookboekje / Heleen A.M. Halverhout
zaterdag 20 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten